top of page

UDDANNELSEN

Vi har høje ambitioner på dine vegne og garanterer dig en uddannelse af international klasse. Med en uddannelse fra Beauty and Style står du forrest i køen til de mest attraktive jobs indenfor skønhedsbranchen i både ind- og udland. Hos os bliver du en del af et landsdækkende team, der sikrer dig et stort netværk i branchen.

kosmetolog_showcase2.jpg

Niveauvurderet

Kosmetologuddannelsen hos International Training Academy, Beauty and Style, har i 2022 opnået kvalifikationsniveau 5 fra Danmarks Akkrediteringsinstitut.  Det betyder, at uddannelsen er vurderet til at være på et højere kvalifikationsniveau end den tilsvarende offentlige uddannelse til kosmetiker som er vurderet til kvalifikationsniveau 4. 

Klinisk Kosmetolog

​En kosmetolog er hudpleje-og skønhedsspecialist, og uddannet i en række behandlinger såsom ansigtsbehandlinger, kropsbehandlinger, pedicure, manicure, hårfjerning og makeup. Ud over at udføre behandlinger, er en stor del af arbejdet at vejlede kunden med at finde de rigtige produkter til deres behov. Kosmetologen er derfor også uddannet indenfor salg og kundepleje.

shutterstock_1864119439.jpg

STRUKTUR OG OPBYGNING

Du har i alt 2.000 timer på grunduddannelsen, hvoraf de 1.500 timer er på skolen med praktisk træning og teori og 500 timer er forberedelses og fordybelsesarbejde hjemme.

Uddannelsen er bygget op af et grundforløb, hvor du bliver introduceret til de grundlæggende teknikker og teori. Et uddannelsesforløb hvor du kommer i dybden med både teori og praksis. Afslutningvist et eksamensforløb hvor vi tester din opnåede viden, færdigheder og kompetencer.

Grundforløb

Teoretiske fag:

Anatomi og Fysiologi

Mikrobiologi og Hygiejne

Dermatologi og sygdomslære

Salgsteknik

Psykologi og etik

Praktiske fag:

Hudanalyse

Hudelementer

Hudpleje

Ansigtsbehandlinger

Make-up

Kropsmassage

Bryn og vipper

Manicure og pedicure

Hårfjerning

Undervisningsmetoder:

Prøvebehandlinger

Klassisk tavleundervisning

Onlineundervisning

Begrænsede modelbehandlinger

Uddannelsesforløb

Teoretiske fag:

Anatomi og Fysiologi

Mikrobiologi og Hygiejne

Dermatologi og sygdomslære

Ernæringslære

Kemi og produktlære

Virksomhedsøkonomi

Iværksætteri

Salgsteknik

Psykologi og etik

Praktiske fag:

Hudanalyse

Hudelementer

Hudpleje

Ansigtsbehandlinger

Make-up

Kropsmassage

Bryn og vipper

Manicure og pedicure

Hårfjerning

Apparatur og fysik

Undervisningsmetoder:

Modelbehandlinger

Klassisk tavleundervisning

Onlineundervisning

Begrænsede prøvebehandlinger

Eksamensforløb

Repetition

Praktisk træning

Førstehjælp (HLR)

Speciale

Eksamensforberedelse

38 års erfaring

Vi glæder os til at møde dig og sammen nå dine mål. Både før, under og efter din uddannelse følger vi dig tæt, så du får en god start på din karriere indenfor skønhedsbranchen.

 

Vores elever er eftertragtede og derfor får mange et studiejob indenfor branchen allerede mens de er under uddannelse. Derfor giver vi også jobgaranti. Læs mere om jobgarantien her.

Hvad enten du drømmer om at starte selvstændigt og åbne din egen klinik, arbejde indenfor salgsbranchen, på en klinik, et spa og wellness center eller som kosmetolog på et krydstogtskib glæder vi os til at hjælpe dig.

Du bliver klædt på med en bred og dybdegående teoretisk viden, der følges op af praktisk træning og erfaring på klinikken. Det giver dig den bedste professionalisme og erhvervserfaring i skønhedsbehandlinger, kundekontakt og klinikdrift.

Med mere end 38 års erfaring i branchen ved vi at denne undervisningsmetode virker og ruster dig med alle de færdigheder den moderne skønhedsbranche efterspørger.

Undervisningsform

Undervisningen består af en række fag, obligatoriske såvel som specialefag samt træning i frisørsalonen og på klinikken. Målet med fagrækken er at du lærer at vælge de rigtige produkter, metoder og teknikker under hensyn til opgavens art, kundens ønsker samt sikkerhedsmæssige forhold.

Du lærer at strukturere og planlægge din tid, produkter og de forskellige opgaver en frisør/kosmetolog kommer ud for.  

Du lærer at skabe en fantastisk kundeoplevelse med fokus på kundens forskellighed social/kulturel baggrund. På samme tid bliver du mere selvstændig, kreativ og bedre til at udvikle løsninger til at håndtere de daglige udfordringer, lære nyt og tage ansvar.

 

Strukturen

Strukturen i uddannelsen er bygget om forholdsvis korte moduler for at sikre at de grundlæggende færdigheder er indarbejdede og således at undervisningen forestår dynamisk og udviklende. Der benyttes følgende undervisningsformer: Klasseundervisning, terminsøvelser, samtaleundervisning, cases, gruppearbejde, kursusarbejder, opgaveløsning og praktik. Efter hvert modul er der evaluering; det kan være som multiple-choice opgaver, fremlæggelse af speciale, praktiske øvelser eller egentlige prøveeksaminer. Hertil kommer mindst en (halvårlig) mundtlig samtale mellem skoleleder/daglig leder og elev. Hensigten er her at afstemme forventninger og mål for den enkelte.

Praktisk klinikundervisning

I praktisk klinikundervisning behandler eleven modeller/klienter udefra. Det vil sige at den enkelte elev bliver vurderet af udefrakommende personer. Det er derfor nødvendigt, både som kosmetologstuderende og som færdig kosmetolog, at fremstå professionelt og kompetent. Det er af afgørende betydning at eleven skal have en høj personlig hygiejne og være professionelt påklædt. Kosmetologuddannelsen er en erhvervsmæssig uddannelse, der i undervisningen er en kombination af teori og praktik. Den praktiske del ligger meget tæt op ad den virkelighed, som den færdige kosmetolog efter eksamen kommer ud til.

Ved siden af de praktiske skønhedsbehandlinger, oplæres eleven i praktisk klinikdrift, renhold og hygiejne. Undervisningen omfatter organisation, samarbejde, kundekontakt og akkuratesse; disse elementer vægtes højt hos efterfølgende arbejdsgivere.

Fleksibel med din skoleplan

Individuel planlægning er et af skolens eftertragtede tilbud der giver dig tid til job, familien og fritidsinteresser samtidig med du studerer. Vi ved hvor vigtigt det er at din hverdag fungerer, så du kan koncentrere dig fuldt ud om din uddannelse.

Dur kan vælge mellem 32,5 timer, 20 timer, eller 15,5 timer om ugen. Du kan vælge at studere i dagtimerne, 2 lange dage om ugen eller aftener/weekend.

 

Der er mulighed for at indhente praktisk fravær på andre tidspunkter og du har mulighed for at skifte til et andet skema under uddannelsen, hvis du får behov for det.

hellenielsen_testimonial.jpg

Kompetent uddannelse

"Jeg er enormt tryg ved at være her. Det er en sikkerhed for mig at vide, at jeg kommer ud med en kompetent uddannelse. Jeg valgte Beauty and Style af flere årsager. Jeg har en lang uddannelse bag mig som ergoterapeut, men manglede at indfri drømmen om at blive kosmetolog. Jeg oplevede det som en udfordrende skole, hvor jeg havde med kunder at gøre hver dag." 

 

Helle Nielsen, tidligere elev på skolen i Kolding.

bottom of page