top of page

FAG OG LÆRINGSMÅL

Som kosmetolog uddannes du i en række behandlinger såsom ansigtsbehandlinger, kropsbehandlinger, pedicure, manicure, hårfjerning og makeup. Ud over at udføre behandlinger, består en stor del af arbejdet i at vejlede kunden i at finde de rigtige produkter til deres behov. Som kosmetolog uddannes man derfor også indenfor salg og kundepleje.

 

Derudover opnår du teoretisk og praktisk viden indenfor en række fag såsom: Hudanalyse og hudpleje, Anatomi og fysiologi, Ernæringslære, Mikrobiologi og hygiejne, Dermatologi og sygdomslære, Kemi-og produktlære, Makeup, m.fl.

 

I undervisningen vægter vi områderne drift og ledelse højt gennem fag som virksomhedsøkonomi, iværksætteri, salgsteknik, kundepsykologi og etik. Herigennem opnår du stærke kompetencer til dels at varetage kundeforløb indenfor klinisk kosmetologi, eller at indgå i driften af klinikker indenfor kosmetologfaget, samt at kunne starte og drive egen virksomhed.

Samlede læringsmål Klinisk Kosmetolog

Viden

 • Dybdegående teoretisk baggrund for klinisk kosmetologi, anatomi, farmakologi, sygdomslære, behandlingsteknikker mv.

 

 • Dybdegående praktisk viden og erfaring inden for klinisk kosmetologi, anatomi, farmakologi, sygdomslære, behandlingsteknikker mv.

 

 • Kan forstå, reflektere og analysere tværfaglige problemstillinger indenfor klinisk kosmetologi, samt omsætte viden til praktiske behandlingsteknikker og rådgivning

 

 • Grundigt kendskab for vigtigheden ved hygiejniske forhold i klinisk drift, behandlingssituationer og behandlingsprotokoller

 

 • Forståelse for klinik- og virksomhedsdrift, kundeforløb og
  -psykologi samt etiske problemstillinger

Færdigheder

 • Reflekterer over og skabe sammenhæng mellem det anatomiske og fysiologiske kendskab til kroppen, huden, hår og negle

 

 • På bagrund af analytisk refleksion, udarbejde og igangsætte behandlingsforløb med skønhedsfremmende og problemløsende formål, både indenfor enkelte fagområder og i kombination på tværs af fagområder og behandlingsteknikker

 

 • Identificere kontraindikationer og fysiologiske forhold der er en hindring for behandlingens udførelse og derved henvisning til videre behandling og fagpersonel

 

 • Praktisk erfaring med behandlinger indenfor en stor diversitet af klienttyper

 • Kan formidle viden, problemstillinger og løsninger indenfor klinisk kosmetologi til skønheds- og sundhedsprofessionelle, aspirerende kosmetologer, studerende, samt klienter uden forudgående viden eller indsigt indenfor faget

Kompetencer

 • Kan opstille og analysere hypoteser om årsagssammenhænge og igangsætte behandling inden for klinisk kosmetologi

 

 • Kan tage ansvar for ledelse og drift af egen klinik, herunder opstart af virksomhed, indkøb, kundeforløb, driftsøkonomiske forhold, oplæring og ledelse af fagpersonale, mv.

 

 • Kan indgå i tværfaglige samarbejder med skønheds- og sundhedsprofessionelle inden for klinisk kosmetologi

 

 • Kan selvstændigt identificere og tage ansvar for at opsøge, vurdere og fortolke empiri og teori inden for klinisk kosmetologi. Opstille selvstændige og individuelle læringsmål i forhold til manicure, pedicure og negle, samt oplære og lede andre professionelle eller aspirerende kosmetologer

 

 • Koordinere behandlingsprotokol ud fra det enkeltstående behov i den praktiske situation

 

 • Kan formidle kompleks viden, problemstillinger samt løsninger og behandlingsteknikker

Anatomi/fysiologi

Inden for faget anatomi og fysiologi opnår eleven overordnet viden, færdigheder og kompetencer omkring kroppens opbygning, forbindelser/synergi, struktur, processer, forandringer og latinske betegnelser herom.

shutterstock_61105174.jpg

Dermatologi og
sygdomslære

I faget dermatologi og sygdomslære opnår eleven viden, færdigheder og kompetencer omkring hudens fysiologiske processer, forandringer og funktioner.

shutterstock_1706803336.jpg
ernaeringslaere.jpg

Ernæringslære

Ernæringslære fokuserer på hvordan ernæringen påvirker kroppen både ud fra et helbredsmæssigt og et kosmetisk perspektiv. 

shutterstock_1456564565.jpg

Mikrobiologi

I faget mikrobiologi og hygiejne opnår eleven viden, færdigheder og kompetencer inden for mikrobiologiske processer i huden og hygiejne i kosmetologfaget.

Hudanalyse

I faget hudanalyse, hudelementer, hudpleje og ansigtsbehandlinger opnår eleven viden, færdigheder og kompetencer inden for forskellige behandlingsteknikker, hudelementer, hudtypologier- og tilstande samt hudforandringer. 

shutterstock_1130833712.jpg

Behandlinger

Eleven vil under sin uddannelse have ca. 1.200 timers praktisk træning indenfor hudpleje, hårfjerning, bryn & vipper, kropsbehandlinger, pedicure, manicure, negle og make-up.

kosmetolog_showcase2.jpg
salg.jpg

Salg og salgsteknik

I faget salg og salgsteknik opnår eleven viden, færdigheder og kompetencer om forskellige greb inden for salg og service, herunder hvordan kunden får den bedst mulige oplevelse.

Kemi og produktlære

I faget kemi og produktlære opnår eleven viden, færdigheder og kompetencer om produkters kemiske sammensætning og hvordan de tilpasses i kosmetologiske sammenhænge.

Virksomhedslære

I faget virksomhedsøkonomi og iværksætteri opnår eleven grundlæggende viden, færdigheder og kompetencer om relevante punkter inden for iværksætteri og virksomhedsøkonomi.

virksomhedslaere.jpg

Psykologi og etik

I faget psykologi og etik opnår eleven viden, færdigheder og kompetencer om hvordan man bedst muligt takler kundesituationer i hverdagen.

psykologi.jpg
fysik.jpg

Apparatur og fysik

I faget apparatur og fysik opnås der viden, færdigheder og kompetencer omkring brugen af forskellige elektriske apparater i forbindelse med behandlingen.

HLR.jpg

HLR / førstehjælp

I faget hjertelungeredning og førstehjælp opnår eleven viden, færdigheder og kompetencer omkring alle faser og områder inden for førstehjælp.

bottom of page